De meest krachtige en veiligste Linux-server voor uw bedrijf
Een SME Server kan bij u op kantoor worden geplaatst maar ook in ons beveiligde datacenter.

# Documenten en bestanden delen
# Centraal punt voor het delen van printers
# Volwaardige e-mail server
# Volwaardige webserver
# DNS Server
# Samba ( Windows / Mac Compatibel )
# Raid 1 / 5 Support
# Inclusief Antivirus Software
# Modulair uit te breiden
# Firewall
# Gateway functie
# En nog veel meer…

Wat is SME Server
SME Server is een toonaangevende Linux distributie die wordt toegepast voor kleine maar ook door behoorlijk grote ondernemingen. Het is een eenvoudige, krachtige, veilige Linux-server voor netwerk en communicatie toepassingen. Inmiddels gebruikt door honderd duizenden mensen, bedrijven en organisaties over de hele wereld. SME Server software en hardware biedt een vriendelijk en betaalbaar alternatief voor aan dure licenties gebonden software. Tevens staat SME Server  volledig los van alle concurrentie en is niet afhankelijk van grote multinationals. De meest voorkomende functies zijn bij oplevering reeds voor geconfigureerd, en beschikt SME Server over een tientallen optionele (uiterst betaalbare) aanvullingen waarmee u dit het systeem volledig naar uw behoeften kunt samenstellen.

Deze alles-in-een oplossing voor kleine bedrijven levert internettoegang tot ieders bureau, verwerkt e-mail, documenten, printerinstellingen, en is gereed voor het hosten van uw website en/of intranet site(s).  De SME Server is heel gemakkelijk om mee om te gaan. en weet hoe u Windows, UNIX en Mac praat, ondersteunt de software die u dagelijks gebruikt  en voorziet het besturingssysteem in een volledige waaier van diensten – met inbegrip van e-mail, firewall, file en print sharing, web hosting, toegang op afstand en meer.

Linux
SME Server is een Linux Server, Linux is een van de meest betrouwbare besturingssystemen ter wereld en staat bekend als een van de meest veilige en betrouwbare besturingssystemen ter wereld.

Veiligheid
Als we praten over veiligheid spreken we voornamelijk over drie verschillende dingen, immers wilt u dat uw gegevens veilig zijn en niet na een computer/server crash onherstelbaar worden vernietigd, ook wilt uw dat uw gegevens niet het doelwit worden van een hacker (inbreker) in uw netwerk en natuurlijk wilt u voorkomen dat een virus of andere kwaadwillende software aan de haal gaat met uw gegevens.

Spionage
Steeds vaker vragen wij ons af hoe veilig het is om populaire producten te gebruiken, immers is het voor grote multinationals interessant om al dan niet statistisch verzamelede gegevens door te verkopen aan belanghebbenden, het is dan nog maar de vraag wat er daarna met uw gegevens gebeurt…

Een product als Windows is bijvoorbeeld erg gevoelig zijn voor besmetting van programmacode die door uw virusscanner niet als virus gezien worden maar wel ongevraagd en vaak zonder dat we het weten gegevens in uw computer verzameld en via het internet doorstuurt naar partijen die uw gegevens voor grof geld verhandelen.

Door middel van een SME Server kunt u deze gevaren voorkomen, immers is er in dit geval geen grote multinational aan de top, dus geen belanghebbende in uw gegevens. SME Server bestaat uit een zeer grote en nog steeds groeiende groep programmeurs die allen het gezamenlijke doel nastreven om zonder winstoogmerk een uiterst betrouwbaar, discreet en gebruikersvriendelijk besturingssysteem te onderhouden.

Kosten en Onderhoud
De kosten die wij als leverancier aan u berekenen zijn slechts de kosten voor arbeidsloon, we berekenen u geen kosten voor licenties en andere onvoorziene kosten. Zo betaald u bij aanschaf enkel de kosten die zijn gemaakt voor het installeren en configureren van de server software en eventuele assemblage kosten.

Kernel
Het hart van de SME Server noemen we de “Kernel”, Het stukje programmacode dat de communicatie tussen de verschillende onderdelen van uw server (hardware en software) met elkaar verzorgd. SME Server is gebaseerd op een zeer betrouwbare kernel die wordt gemaakt door programmeurs die zich samen scharen on de naam “CentOS”. Dit resulteert in een veilige, onderhoudsarme, betrouwbare, en reproduceerbare Linux-omgeving.

Om de twee jaar wordt een nieuwere versie van SME Server uitgebracht, upgraden van de oude naar nieuwere versie is altijd mogelijk, mits de hardware van uw server dit ondersteund. Migratie naar nieuwe hardware is natuurlijk ook een optie. Doch wordt elke versie tenminste 10 jaar ondersteund door middel van beveiligingsupdates en kernel updates.

Dit alles resulteert in een veilige, onderhoudsarme, betrouwbare, en reproduceerbare Linux Oplossing.

SME Server biedt de volgende standaard functionaliteit
Eenvoudig te gebruiken, minimale kennis van netwerken is voldoende.
Veilig en stabiel platform,  alles via een eenvoudige web interface te beheren.
Cross-platform en uitbreidbaarheid om aan toekomstige behoeften te voldoen
Bestands-en printerdeling, ook voor vreemde besturingssystemen.
Het delen van een internetverbinding tussen meerdere computers (Zelfs als gateway)
Een robuuste e-mailserver, die virus-en spamfiltering en web mail omvat
Een netwerk firewall te beschermen tegen indringers (Ook voor gateway mode)
Veilige toegang op afstand via het algemeen compatibel PPTP protocol.
Directory services, Een volledige fileserver met optionele FAT32/NTFS ondersteuning!
Web applicatie server, inclusief ondersteuning voor Apache, MySQL, PHP en Python.
RAID en Back-up mogelijkheden, diverse configuraties zijn mogelijk.
Automatische updates en optioneel een onderhoudscontract voor upgrades en controle.
Uitbreidingsmogelijkheden qua technische mogelijkheden zoals nieuwe functionaliteiten.
Upgrade mogelijkheden zoals het uitbreiden van werkgeheugen, processor of opslagruimte.

Kosteneffectief!
De SME Server omvat alle functies welke uw kantoor nodig heeft voor het opslaan, beheren en bijhouden van uw gegevens. Naast de eenvoudige bediening biedt SME Server u een compleet pakket aan mogelijkheden en is deze server geschikt voor kleine en middelgrote ondernemingen. Geïnstalleerd op daartoe geschikte hardware is de 64 Bit versie van SME Server zelfs geschikt voor grote ondernemingen met een capaciteit tot wel 500 werknemers.
En dat alles tegen een prijs die niet in vergelijking staat tot die van enig concurrent!

Snel te herstellen
Eén van de sterke kanten van SME Server is de uitwisselbaarheid van hardware, in tegenstelling tot de meeste andere server software (waaronder Windows) is het bij SME Server mogelijk om de harddisk(en) na een systeemcrash (Bij defecte server hardware componenten) eenvoudig over te zetten in een andere server machine waardoor uw bedrijf in de meeste gevallen na server crash binnen “no-time” weer “up-and-running” is zodat uw onderneming geen kostbare tijd verliest.

Schermvoorbeeld
Hieronder ziet u een voorbeeld van de server-manager, via dit paneel beheert u de meeste diensten op SME Server. Zo maakt u via dit paneel nieuwe gebruikers aan, of bijvoorbeeld nieuwe mappen voor de fileserver. U kunt rechten instellen ( wie mag wel of niet in welke map lezen / schrijven ). Het schermvoorbeeld toont de instellingen voor toegang op afstand. Natuurlijk helpen wij u bij deze configuratie.

 

Hosted / Deciated
Het is mogelijk deze server ‘dedicated’ op de door u gewenste locatie te installeren, dat kan zijn op uw kantoor of bedrijfsadres, of een locatie elders waar u vindt dat uw gegevensserver het veiligste is. Ook bieden wij u een veilige plaats in ons data center, u kunt in dit geval kiezen voor de aanschaf van een eigen server die wij voor u in ons data center plaatsen of voor het huren van een van de door ons aangeboden machines. Indien u interesse heeft in een ‘hosted’ server maken wij daarvoor graag een offerte.

Service abonnement

Naast de afname van een Sme Server, is het mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten, tot wederopzegging controleren wij uw server maandelijks op functionaliteit en verzorgen wij upgrades, virusscans en controleren wij of uw back-up weldegelijk wordt gemaakt. Ook voorzien wij u server van een speciale module waardoor wij op afstand in de gaten kunnen houden of de harddisks, processor en geheugen van de server nog naar behoren functioneren, op deze manier komt u nooit voor de verrassing te staan dat uw server buitenbedrijf raakt door bijvoorbeeld een defecte harde schijf. Tevens betaald uw in geval van storingen slechts de voorrijkosten indien op locatie aan uw server gewerkt moet worden.

Service Abonnement Tarieven
De tariefstructuur van het service abonnement is afhankelijk van de hoeveelheid services die u op uw server wilt gebruiken, voor de meeste bedrijven volstaat het basisabonnement van € 33,- excl. BTW per maand, echter kan het zijn dat u gebruik maakt van de webserver en database server functies, wij kunnen dan aan de hand van de hoeveelheid extra werk voor controle, onderhoud en beveiliging een offerte voor u samenstellen.
Let op, dit abonnement is enkel van toepassing indien u een server op eigen locatie heeft.

Een SME Server voor plaatsing op uw kantoor.
Belangrijk om te weten is dat de hardware samenstelling van een SME Server anders is dan die van bijvoorbeeld een Windows Server. Zo heeft een SME Server geen dure A-Merk Raid Controller en ook geen peperdure A-Merk netwerk kaart nodig. Ook leuk om te weten is dat Linux veel beter om gaat met het werkgeheugen en de processor waardoor het overbodig is om hier aan veel geld te besteden.

Belangrijker is dat een SME Server betrouwbaar moet zijn, Dit doen wij door er voor te zorgen dat de machine is voorzien van een stabiele voeding en een goed mainboard, deugdelijke koeling, de betere geheugenmodules en noem maar op. Tevens houden wij door goed inkopen de prijs op een laag niveau.

Als we denken aan een Raid configuratie waarbij de machine is voorzien van twee harddisks die beide tegelijkertijd het zelfde opslaan begrijpt u natuurlijk wel dat dit er voor zorgt dat uw gegevens niet verloren gaan bij het defect geraken van een harddisk. Dit is een belangrijke veiligheid!

Qua processor, geheugen, controller type kunnen we eenvoudiger aanduiden in verwacht aantal gebruikers dat tegelijkertijd op de server zal gaan werken. Dit is inclusief gebruikers die van buitenaf via een VPN verbinding op de server gaan werken. ( Bezoekers van de webserver functie hoeft u niet mee te tellen )

In de meeste gevallen geldt het volgende:

Gebruikers               Opslag Capaciteit                Totaalprijs ( excl. Btw )
10 +                              500 GB ( Gespiegeld )                    375,-    ( Incl. Setup kosten )
25 +                            1000 GB ( Gespiegeld )                    499,-    ( Incl. Setup kosten )
50 +                            2000 GB ( Gespiegeld )                    599,-    ( Incl. Setup kosten )

Bovengenoemde prijs is natuurlijk complete inclusief de installatie van het Linux besturingssysteem.
De server wordt dus compleet geïnstalleerd en door ons op uw netwerk afgestemd geleverd.
Dit is optioneel te vermeerderen met het standaard service contract van € 33,- per maand.


Een SME Server in het data center ( Amsterdam )
Wanneer u één van onze servers uit het data center huurt speken we van “Cloud” oplossing, echter vindt ik de omschrijving ‘Cloud’ nogal onduidelijk en niet veel zeggend dus leggen wij u gewoon uit dat het gaat om een machine die wij voor u onderhouden en waarvoor u huur betaald voor de tijd dat u de server afneemt.

Bij ons werkt is het eenvoudig, voor een SME Server zit u bij ons niet vast aan een contract dat u verplicht het product voor een vaste periode af te nemen, u betaald simpel, éénmalige setup kosten en een vast bedrag per maand, dat bedrag is inclusief de kosten voor het onderhoud en support.

Eenmalige setup kosten       € 75.-

Systeem                    Schijfruimte  Servicepakket          Backup          P/Maand

SME Server 64 Bit      50 GB             Standaard                   Geen                           € 19.99
SME Server 64 Bit      50 GB             Standaard                   1 Back-up set          € 29,99
Sme Server 64 Bit      150 GB           Standaard                   1 Back-up set          € 39,99
Sme Server 64 Bit      250 GB           Standaard                   1 Back-up set          € 49.99
Sme Server 64 Bit      350 GB           Standaard                   1 Back-up set         € 59.99
Sme Server 64 Bit      450 GB           Standaard                   1 Back-up set         € 69.99

Extra Back-up set     € 9.99 ( per maand )

Extra geheugen        € 19.99 per GB ( per maand ) ( Maximaal 4 GB )

Extra Core                  €  9,99 per maand ( Maximaal 4 cores )

Een Basisserver heeft 1 GB ram en 1 Core, dit is voldoende tot 5 gebruikers tegelijkertijd.

Service abonnement:
Voorts is het mogelijk een service abonnement voor de server af te sluiten, dit houdt in dat wij naast de verhuur van de server
ook het onderhoud van de software welke draait op uw server onder onze hoede nemen, wij verzorgen dan o.a. de volgende taken:

OS / Firmware Updates ( Linux Kernel )
Alle Linux Software Updates
Antivirus Updates + Abonnement
Firewall Configuratie en bewaking
Aanmaken/onderhouden gebruikers, Ibays, quota’s op uw verzoek.
Onderhouden webserver functionaliteit indien u wilt koppelen met uw website

Bovenstaand onderhoud zal minimaal maandelijks plaatsvinden, de prijs van dit abonnement is € 29.99 per maand.

 

Monitoring:
Monitoring wil zeggen dat wij uw server ( hardware + software ) 24/7 in de gaten houden en direct reageren op storingen.
De meerprijs voor deze service bedraagt:  € 19.99 per maand

 

 

Alle prijzen zijn exclusief B.T.W. tenzij anders vermeld.
Prijswijzigingen en eventuele vergissingen onder voorbehoud
Onze alg. leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op al onze uitingen.